Offerte?

PET-vilt op het JFC

Een aula vol jongeren, muzieklokalen, maar ook stilteplekken en werkkamers van docenten. Geluidsoverlast is op zijn zachtst gezegd een uitdaging op een middelbare school. Het JFC in Barneveld benaderde Tacito voor een oplossing met PET-vilt.

Waar de ene klas gaat basketballen in de sportzaal, werken andere leerlingen in opperste concentratie aan een ingewikkelde wiskundetoets. Geluid beheersbaar maken op een middelbare school is niet alleen een uitdaging, maar ook essentieel voor de kwaliteit van het onderwijs. Twee jaar geleden stond het JFC voor de klus om het nieuwe schoolgebouw in te richten en nodigde Tacito uit om mee te denken.

Tacito heeft het gebruik van PET-vilt aanbevolen vanwege de akoestische voordelen en de veelzijdigheid van het materiaal. Door PET-vilt in te zetten voor de wanden, het interieur en de bewegwijzering creëren we één mooie lijn en zorgen we voor verbinding tussen het oude en nieuwe pand.

De duurzaamheid van PET-vilt en de uitstraling van het ontwerp sprak het JFC aan. Door de veelzijdigheid van het materiaal kun je alle creativiteit kwijt in het ontwerp. Samen met de interieurstylist van de school hebben we de kleursamenstelling bepaald.

Bewegwijzering

Een wereldbol voor aardrijkskunde, een microscoop voor biologie en een oplichtende lamp voor het technasium. PET-vilt is ideaal voor de bewegwijzering in het schoolgebouw, doordat je het materiaal mooi kunt uitsnijden. Zo hebben we de verdiepingsnummers gemaakt van PET-vilt en icoontjes gebruikt voor de bewegwijzering naar de leslokalen.

Vingerafdruk

Iedere leerling is uniek. Die gedachte hebben we vertaald in een wand in de aula, waarin we in twee lagen vilt een metersgrote vingerafdruk hebben gecreëerd. Om dit bijzondere patroon te realiseren, hebben we verschillende speciale snijtechnieken ingezet. 

Akoestiek

Akoestiek speelt een essentiële rol in het schoolgebouw. Zeker voor de gymzaal is dit een belangrijk aandachtspunt. Leerlingen moeten hier volop hun energie kwijt kunnen en tegelijk moeten andere leerlingen in hetzelfde gebouw in stilte kunnen werken. Groot voordeel van PET-vilt is dat het geluid dempt. Zo krijg je niet alleen een stijlvolle inrichting, maar profiteer je ook van een goede akoestiek.

In de gymzaal hebben we twee lagen grijs PET-vilt aangebracht en hierin een patroon verwerkt van sporters. Gezien het formaat van dit ontwerp was het noodzakelijk om met meer panelen te werken. Door de twee panelen naast elkaar te plaatsen met een verzendrandje, zie je de naad niet meer en creëer je een mooi geheel.